09

Feb

13:47

Wat zijn de vijf meest gebruikte kappersbenodigdheden?

Geschreven door Redactie | Reacties(0) | Link
Wat zijn de vijf meest gebruikte kappersbenodigdheden?

1. Scharen, mesjes en tondeuses

Ga je naar een kapsalon, dan is de kans groot dat je je daarheen gaat om je haren te laten knippen. Tot de basis kappersbenodigdheden behoren daarom scharen, mesjes en tondeuses. Met scharen en mesjes zorg je ervoor dat elk gewenst model tot in de puntjes gerealiseerd kan worden. Natuurlijk is de tondeuse ook een onmisbaar in instrument. Voor zowel mannen als vrouwen is het een ideale benodigdheden om de nek strak te kunnen scheren.

2. Borstels en kammen

Voor, tijdens of na het knippen, is een (nek)borstel of kam niet weg te denken. Waar de borstel meerdere rijen pinnetjes heeft, heeft de kam één enkele rij tanden. De kam wordt vaker gebruikt door kappers dan een borstel, omdat het met een kam makkelijker is om haar te sorteren. Naast standaard borstels en kammen, is ook een puntkam aan te raden. Hiermee verdeel je het haar gemakkelijk en precies in kleine stukken.

3. Kapmantels

Wie professioneel te werk gaat, gebruikt altijd een kapmantel. Ook een kapmantel behoort dus tot de standaarduitrusting van kappersbenodigdheden. Een kapmantel zorgt ervoor dat de geknipte haren niet in of op de kleding van je klant vallen. Voor een optimale hygiëne schaf je ook nekpapier aan. Rekbaar nekpapier zorgt ervoor dat er geen haartjes in de kleding vallen. Bovendien is het papier waterdicht, zodat het geen waterdruppels doorlaat.

4. Haarkleuring

Hoewel de meeste mensen bij de kapper komen om hun haar te laten knippen, komt ook veel klanten langs om hun haar te laten verven. Haarkleuring behoort dus niet tot de basis kappersbenodigdheden, maar het is wel heel verstandig om verfproducten aan te schaffen. Maar wat schaf je dan aan? Denk aan haarfolies, wegwerphandschoenen, haarverfkwasten, verf, mengkommen, verfschorten, blondeerpoeder en waterstofperoxide.

5. Föhns en andere stylingproducten

Natuurlijk laat je jouw klanten niet zomaar de deur uitgaan. Wil je professioneel overkomen? Biedt klanten dan altijd de kans om hun haar te laten stylen. Wat je dan aan benodigdheden moet aanschaffen? Met een föhn kom je vaak al heel ver, maar een stijltang of een krultang is ook geen overbodige luxe. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt stylen met de juiste producten voor elk haartype. Ook al gebruik je maar een paar producten, zorg er in ieder geval voor dat je haarlak, haarschuim en gel of wax ter beschikking hebt. Vergeet niet dat wanneer je gaat werken met föhns en krul- en stijltangen, je het best een olie of serum aanschaft die het haar beschermt tegen hitte.

Deze kappersbenodigdheden zijn voor elke salon een must!

Terug naar Home

Reacties (0)
Helaas, er zijn nog geen reacties bij dit item geplaatst...
Laat een reactie achter

Naam: *Emailadres: * (wordt niet getoond op de website)Website:Bericht: *

Sommetje:
drie plus vijf is: (in cijfers)
Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl