18

Apr

11:28

Terugblik 1e editie MIRROR the hair convention

Geschreven door Redactie | Reacties(0) | Link
Terugblik 1e editie MIRROR the hair convention

Tijdens het nieuwe vakevenement voor toonaangevende hair stylists MIRROR the hair convention, afgelopen zondag 13 en maandag 14 april in de Kromhouthal in Amsterdam, gonsde het van passie voor het vak. Het nieuwe concept van Modefabriek BV in samenwerking met Jörgen Blom, dat zich richt op het hoge segment binnen de kappers- en stylingbranche, bood exclusieve producten en spectaculaire shows door internationale Creative Teams van o.a. Vidal Sassoon, Allilon, Davines en Kinki. MIRROR benadrukt het creatieve aspect van het kappersvak, en dat was te merken: terug naar het ambacht, maar op een innovatieve, inspirerende en creatieve manier.

Bezoekers volgden live shows op de 2 open podia. Daarnaast waren er hoogstaande internationale shows geprogrammeerd. De aftrap was voor het Creative Team van Kinki, met een wervelende show die speciaal voor het MIRROR publiek samengesteld was, de dag werd afgesloten door Davines Hair on Stage, met o.a. Huub Eysink, Jani Beemster en als uitsmijter het Allilon Team uit London. Op maandag was er tijd om te leren van de meesters: een indrukwekkende show door het internationaal gerenommeerde Sassoon Creative Team: Caroline Spencer (Colour Director Vidal Sassoon) en Lothar Wiessman (Creative Director Vidal Sassoon) waren live on stage en deelden met de bezoekers hun technieken, in een energieke mix van vakkennis en visie. Of tijdens de exclusieve Hands On van het Allilon Team uit London: 4 uur lang persoonlijke les in het verbeteren van je skills en het leren van nieuwe technieken.

Paul Siero, Managing Director Davines Nederland: “De styling en belevenis hier op MIRROR was inspirerend: het educatie-aspect ging hand in hand met een experience. Op onze stand hadden we een unieke activiteit: Personalise your shampoo”, maar vooral de combinatie met onze Hair on Stage 2014 op zondagavond werd zeer gewaardeerd door onze klanten. De kwantiteit van de bezoekers moet nu gaan groeien, de kwaliteit was geweldig!” Lothar Wiessman, Creative Director Vidal Sassoon, had duidelijk plezier: “Such a great venue with a very good atmosphere, we are glad to be here.”

Naast de shows, bood MIRROR een zorgvuldig samengestelde mix van internationale kwaliteitsmerken. Hair care producten van Shu Uemura Art of Hair, Alterna, Kérastase, Balmain Paris Hair Couture, Davines en Medavita, en de make-up & verzorgingsproducten van Absolution Creative Apothecary en Essie Professional. Educatie specialist bij Essie Denise Veerman: “Je staat hier tussen merken waar je naast wilt staan, waar je bij past.” Charaf Batou presenteert met zichtbaar plezier zijn luxe scheerproductenmerk MrMaroosh, geraffineerde cool voor salons met een edge: “We hebben het echt heel goed: we waren hier live aan het scheren en daardoor volgde een aantal keer de vraag of wij geen scheerworkshops kunnen organiseren. We denken hier nu serieus over na. En ik heb op zondag ook al direct een order geschreven.”

Kai Ziekursch, General Manager van het Belgische Olivia Garden en Curve-O is enthousiast: “Great location & atmosphere. We have never been on such an inspiring event.” Jeanette Fransz, General & Financial Director / Senior Partner People 4 Holding was op MIRROR met o.a. Fudge, N.4 en Nak Hair: “De samenwerking tussen Modefabriek en Jörgen Blom is heel goed voor de branche. Er is zo’n duidelijke overlap tussen de mode- en de kappersbranche, het is bijna vreemd dat deze link nog nooit eerder is gelegd. De opzet en de plek zijn leuk, het gevoel is easy going, ook de kleinschaligheid vind ik goed: er heerst een intieme sfeer waarbij de exposanten respect voor elkaar hebben. Exposanten én bezoekers waarderen dit initiatief. Het educatieve en creatieve aspect van de shows, maar ook de stretch buiten de branche zoals workshops van Kluun en Buddha to Buddha. We hoorden al van meerdere merken dat ze volgend jaar zeker weer mee gaan doen. Wij bijna zeker ook.”

Zo veel te zien, zo veel te leren!

 

Terug naar Home

Reacties (0)
Helaas, er zijn nog geen reacties bij dit item geplaatst...
Laat een reactie achter

Naam: *Emailadres: * (wordt niet getoond op de website)Website:Bericht: *

Sommetje:
drie plus vijf is: (in cijfers)
Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl