10

Jun

11:41

Keune stimuleert aankomend kapperstalent

Geschreven door Redactie in Inspiration | Reacties(0) | Link
Keune stimuleert aankomend kapperstalent

Na het succes van voorgaande jaren reikt Keune tijdens de vakbeurs Uiterlijke verzorging in Hardenberg dit jaar voor de vijfde keer een Keune Young Talent Award uit aan de beste kappersstudent. Keune heeft deze award in het leven geroepen met als doel het Nederlandse kappersonderwijs te ondersteunen en vakmanschap en creativiteit te stimuleren.

Na verschillende voorrondes stonden in totaal 15 studenten op 26 mei in de finale. De volgende scholen namen deel aan de Keune Young Talent Award: Alfa College Groningen en Hoogeveen, Noorderpoort Groningen, Landstede Zwolle, ROC Aventus Apeldoorn, Kappersopleiding Doetinchem, Rijn IJsselcollege Arnhem en Drenthe College Emmen.

Tijdens de wedstrijd kwamen verschillende onderdelen van het creatieve proces aan bod. Zo werd er beoordeeld op de interpretatie van het moodboard, natuurlijk het vaktechnische aspect van de coupe en de creatieve invulling. Alle studenten kregen 60 minuten de tijd om hun model om te toveren in het thema ‘Between past and present’.

Keune Global Creative & Artistic Director- Ilham Mestour verzorgde ook een show en vertelde de aanwezigen over haar passie voor het kappersvak en wat je met dit creatieve vak kan bereiken, zoals wereldwijde fashion shows.

Met het dubbele aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar van verschillende kappersopleidingen, was de opkomst hoog en was er veel onderling fanatisme. De juryleden hadden een verschillende achtergrond binnen de kappersbranche, allen met jarenlange ervaring. Een zeer sterk en ervaren team dus, bestaande uit Marian Kaak (Hoofdredacteur Kappersnieuws en Coiffure), Ageeth Nijboer (Beleidsadviseur beroepsonderwijs ANKO) en Froukje Koeckhoven (Kappers docent – Eigenaresse Beauty Balance).

De gelukkige winnares van de Keune Young Talent Award 2014 was Nikky van Brakel van Rijn IJssel College Arnhem. ‘De opbouw van de technische aspecten in de coupe werden feilloos doorgevoerd in styling en make-up. Nikky scoorde op alle beoordelingscriteria dus zeer hoog’ aldus de jury. Al met al was het een zeer mooie strijd van verassend hoog niveau, dat belooft dus wat voor de toekomst.

Terug naar Home

Reacties (0)
Helaas, er zijn nog geen reacties bij dit item geplaatst...
Laat een reactie achter

Naam: *Emailadres: * (wordt niet getoond op de website)Website:Bericht: *

Sommetje:
drie plus vijf is: (in cijfers)
Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl