16

Apr

15:16

Kapsalon van het jaar 2014

Geschreven door Redactie in Kappers algemeen | Reacties(0) | Link
Kapsalon van het jaar 2014

Amsterdam, 16-04-2014 – Er zijn kapsalons die weinig last hebben van teruglopend bezoek of concurrentie in de buurt. Wat is het geheim van hun succes? Uiteraard een goede knipkunst, maar daarnaast is een gezellige sfeer sterk bepalend. Er wordt niet alleen meer een praatje gemaakt over het weer of de vakantieplannen, maar er is oprecht aandacht voor de klant. En de klant is uiteindelijk degene die bepaalt of men terugkomt naar de zaak. Binnenkort laten klanten hun stem weer horen via de verkiezing van ‘Leukste Kapsalon van Nederland 2014’, die in mei voor de 3e keer van start gaat. Kappers kunnen zich gratis aanmelden via www.kapsalonvanhetjaar.nl

 

Wifi

“Kapsalons hebben het niet bepaald gemakkelijk gehad in de afgelopen jaren”, zegt de organisator van de verkiezing van ‘Leukste Kapsalon van Nederland’, Wilfred Romijn van Vote Company. “De concurrentie op prijs is groot, waardoor kappers naar andere manieren op zoek gaan om zich te onderscheiden. Ze bieden bijvoorbeeld gratis wifi aan in de kapperszaak, zodat klanten hun sociale media op hun mobiel kunnen bereiken. Toch zie je ook dat de klantentrouw bij een aantal kapsalons op peil blijft, zonder dat soort vernieuwingen. Daar bepalen de kappers en de eigenaar vaak de sfeer. Die kunnen ook ‘social’ knippen zonder wifi!”

Publiciteit

Voor de deelnemende kapsalons biedt de verkiezing kansen op het verkrijgen van waardering en erkenning van klanten, maar vooral ook op positieve publiciteit op lokaal, regionaal en soms zelfs op landelijk niveau bij het winnen van de titel. Deelname is geheel gratis en het is nog mogelijk om kapsalons te nomineren, zodat klanten er online, eveneens gratis, op kunnen gaan stemmen. Kleine kapsalons maken net zoveel kans op de titel als grotere kapperszaken of zaken die deel uitmaken van een keten. De stemmers zelf maken kans op mooie prijzen.

Stemrondes en awards

De verkiezing vindt plaats in alle Nederlandse gemeenten van 1 mei 2014 tot en met 10 juli 2014. De gemeentewinnaars gaan door naar de finaleronde die plaats vindt van 9 september tot en met 30 september 2014. In deze finaleronde worden de provinciale winnaars en de landelijke titel bepaald. Bij het uitbrengen van een stem wordt een rapportcijfer gevraagd voor vier criteria: sfeer, klantvriendelijkheid, inrichting kapsalon en prijs/kwaliteit verhouding (cijfers tussen 1-10). In iedere gemeente zijn er na 10 juli 2014 twee winnaars: de kapsalon met het hoogste gemiddelde cijfer en de kapsalon met het meeste aantal stemmen. Op 27 oktober 2014 worden alle Awards uitgereikt tijdens een feestelijke Award in het prachtige Kasteel de Hooge Vuursche.

Maatschappelijk partner Stichting Haarwensen

Voor elke stem, waarbij toestemming gegeven wordt om nieuwsbrieven te ontvangen, wordt er door de organisatie van de verkiezing € 0,05 cent gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. De Stichting Haarwensen schenkt pruiken, gemaakt van het echt haar, aan zieke kinderen. Voor alle genomineerden een extra belangrijke reden om veel stemmen te werven. In 2013 werd in totaal € 2.964,65 aan dit goede doel overgemaakt. De verkiezing wordt voor de derde maal op rij georganiseerd door Vote Company.

Alle informatie over de verkiezing is te vinden via www.kapsalonvanhetjaar.nl

Terug naar Home

Reacties (0)
Helaas, er zijn nog geen reacties bij dit item geplaatst...
Laat een reactie achter

Naam: *Emailadres: * (wordt niet getoond op de website)Website:Bericht: *

Sommetje:
drie plus vijf is: (in cijfers)
Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl