22

Feb

15:38

HairStyle in Kortrijk

Geschreven door Redactie in Inspiration | Link
HairStyle in Kortrijk

Kortrijk Xpo (België) staat komende zondag en maandag helemaal in het teken van hét kappersevent in de Benelux. En hoe! Natuurlijk zijn op HAIRSTYLE 2.0 de nieuwste producten en prachtige meubels te vinden, maar bovenal kunnen kappers er terecht voor een flinke portie inspiratie. Naast leerzame Technical Labs en Business Master Classes is er een fantastisch showprogramma met klinkende namen.

 

Mackinder Education


De Britse topkapper Stephen Mackinder begon zijn carrière dertig jaar geleden aan de zijde van  Vidal Sassoon, werkte samen met bekende designers en was manager in een toonaangevende  Sassoon-salon in Londen. Tegenwoordig runt hij samen met zijn vrouw de MacKinder Salon and  School in het centrum van Kopenhagen. Bij alles wat ze doen is hoge kwaliteit in snit en kleur het uitgangspunt. Op HAIRSTYLE 2.0 presenteert hij samen met Stacey Broughton, Tina Mackinder  en Hans Deelen een show die is geïnspireerd op kunst, architectuur, fashion en design in  Londen, Kopenhagen en Antwerpen.

24 februari, 11.00 uur & 25 februari, 12.30 uur.

Men by Xantippe

In het mooie Brugge is Xantippe Hairdressers gevestigd. De gepassioneerde eigenaresse  Christine Waeyaert werkt backstage voor veel tv-programma’s in België, maar treedt tijdens HAIRSTYLE 2.0 zelf in de schijnwerpers. Ze zal voor het nodige spektakel zorgen… De show ‘Soft Boy’ is 100 procent macho, want er verschijnen alleen maar mannen ten tonele. Dat is niet alleen  een première voor Hairstyle, het is ook een onverwachte insteek van Waeyaert. Ze staat namelijk  vooral bekend om haar kapsels met lang haar, maar laat in Kortrijk een hele andere kant zien.

24 februari, 12.30 uur

Sassoon Creative Team

Wie denkt aan Sassoon, denkt aan de perfecte snit. Onder het motto ‘Sassoon, where hair meets art’ zal het Britse team ook op het Belgische toneel bewijzen dat zij hier ijzersterk in zijn. Het is  een unieke kans om het team aan het werk te zien in de Benelux! De collectie ‘Downtown’ is  geïnspireerd op drie pioniers uit de jaren 80: Stephen Sprouse die de jeugdcultuur naar de  catwalk bracht, kunstenaar Keith Haring en hairstylist Christiaan, uitvinder van de ‘buzz cut’. Hun nieuwe visuele taal uit de eighties leeft nog altijd voort.

24 februari, 14.00 uur

Alexandre de Paris

‘Haute couture voor het haar’, dat omschrijft goed waar Alexandre de Paris voor staat. Denk aan luxe chignons, opsteekwerk en kunstzinnige kapsels. Onder leiding van artistiek directeur JeanLuc Minetti, een icoon in de Franse kapperswereld, zal het team van Alexandre de Paris tijdens HAIRSTYLE 2.0 een mooie show neerzetten. Het thema ‘Paris Glamour Forever’ is een eerbetoon aan de stad Parijs en dat levert verfijnde en uiterst elegante kapsels op. Kapsels die bewijzen dat discipline, de technieken van weleer en de filosofie van schoonheid tijdloos zijn en ook anno 2013 tot prachtige resultaten leiden.

24 februari, 15.30 uur & 25 februari, 11.00 uur

William de Ridder voor Produo

Zowel nationaal als internationaal wordt William de Ridder gezien als een toonaangevende ontwerper en educator. Niet voor niets heeft Intercoiffure Mondial hem onlangs de Best Continental Academy Award toegekend voor zijn opleiding, één van de beste in Europa. Met veel passie voor het vak en met als uitgangspunt ‘beauty through knowledge’ brengt hij zijn kennis en kunde over op collega’s in Europa en Noord-Amerika. De Ridder staat bekend om zijn creativiteit, maar verliest zich niet in extravagantie. Dat zal hij ook in Kortrijk weer laten zien, dus reken op vrouwelijke, draagbare kapsels.

25 februari, 14.00 uur

EDUCATIE

Als kapper moet je je altijd blijven ontwikkelen. Daarom is er tijdens HAIRSTYLE 2.0 een speciale hal ingericht voor een uitgebreid educatieprogramma. Er zijn drie TECHNICAL LABS waar technische trainingen worden verzorgd op het gebied van knippen, kleuren en stylen. Op beide beursdagen zijn er maar liefst twintig thematische look & learn sessies, deels in samenwerking met gastkappers van toonaangevende Belgische academies en MyHairdressers.com (MHD). De sessies worden onder andere verzorgd door Pascal van Loenhout, het L’Anza Creative Team met Natasja Keijzer en Ingeborg van de Ven, Pivot Point, Balmain, Louise Reeves, Stef Beek (MHD) en het UBK/UCB met enkele toonaangevende Belgische kappers..

Ook voor inspiratie op zakelijk vlak mogen professionele kappers HAIRSTYLE 2.0 niet missen. In samenwerking met vakmagazine TOP HAIR worden diverse BUSINESS MASTER CLASSES georganiseerd. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De 10% formule: 10% meer omzet én 10% besparen op de kosten
  • 10 omzetverhogende salonmarketing tips
  • Het geheim van een succesvol T.E.A.M
  • De manager van je eigen succes
  • Effectieve inzet van Social Media
  • Trends in salonbusiness
  • Sociale actualiteit
  • Starten met je kapperszaak
  • Hoe onderscheid je je als je een kapsalon wilt opzetten

 

Terug naar Home


Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl