05

Jan

10:46

Daan Kneppers wint Net5 programma Next Hair Guru

Geschreven door Redactie in Kappers algemeen | Link
Daan Kneppers wint Net5 programma Next Hair Guru

De filosofische en romantische Daan Kneppers, 27 jaar oud, heeft altijd al een passie gehad voor het maken van mooie dingen. Hij wordt blij van kunst, mode en vooral van het materiaal haar. Het volgen van een kappersopleiding was voor hem een logische stap in zijn leven.Haarkunstenaar Daan Kneppers
Al 8 jaar is Daan werkzaam in de kapperswereld. Hij begon zijn carrière met het vegen van haren in een kapperszaak en ontdekte daar zijn liefde voor het vak. “Ik kwam er snel achter dat het erg leuk en hip is om haarstylist te zijn en ben toen een opleiding gaan volgen, hoewel ik eerst dacht dat alleen meisjes naar de kappersschool gingen”. Na een jaar in een gerenommeerde salon in Australië gewerkt te hebben, waar hij onder andere de Fashion Week deed, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Daan heeft zich lange tijd geleden al voorgenomen om zich als deelnemer aan te melden als er een talentenjacht voor kappers zou komen. Meedoen aan Next Hair Guru zag hij als opstap naar een grote internationale carrière in de top van de kapperswereld. Begin december 2011 was het zover. De stap naar een nieuwe spannende toekomst.

Next Hair Guru In het nieuwe Net5 programma Next Hair Guru zijn getalenteerde kappers de strijd met elkaar aangegaan om door te breken als beste haarstylist van Nederland. Met uitdagende opdrachten als celebrity fotoshoots zijn ze geprikkeld om alles uit de kast te halen en daarmee de meest creatieve kapsels te creëren. Onder begeleiding van international session stylist Ilham Mestour en bijgestaan door Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink was het mogelijk hun carrière naar het hoogste niveau tillen. Meedoen aan Next Hair Guru was voor Daan een geweldige ervaring om als haarstylist iedere keer weer het beste in zichzelf naar boven te halen. Kritiek hoort erbij en technieken worden met elkaar gedeeld, zodat iedereen op creativiteit en gevoel voor vorm wordt beoordeeld. De deelnemers hebben met én van elkaar geleerd. De opdrachten waren moeilijk en uitdagend, de jury rechtvaardig, de kandidaten vol van liefde en passie voor het vak en de finale zinderend spannend.

Finale De kandidaten zijn beoordeeld op talent, improvisatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. De finale was spannend en beladen. “ Als ik creatief bezig ben houd ik mijn hoofd koel en heb ik liever niet teveel stress. Ik heb Fashion Weeks in Londen en Sydney gedaan, maar ik heb de druk nooit zo erg gevoeld als tijdens de finale van Next Hair Guru”, aldus Daan. Tijdens de finale noemde de jury hem edgy, fris en modern met een gevoel voor fashion. Kijkers omschreven de finale als een zinderende voetbalwedstrijd.

Toekomst Het winnen van Next Hair Guru brengt allerlei spannende dingen met zich mee en opent nieuwe deuren. Zo is Daan nu al met iets groots bezig, wat fantastisch zou zijn als het doorgaat, maar waar hij nu nog niets over kan zeggen. Ook is hij van plan om in de toekomst weer naar het buitenland te gaan. Miami, New York, Kaapstad zijn steden die op zijn verlanglijstje staan. Maar ook Scandinavische steden zoals Oslo, Helsinki en Kopenhagen trekken enorm. Maar ‘onze’ Daan uit de polder heeft nu eerst een ander doel: Vogue.

Terug naar Home


Vakkappers facebook

Vacatures

Agenda

Sponsorlinks

CNV Kappers Tondeuse online kopen Kappersscharen Shop website nodig? Eenmalig 50 euro, meteen online. Uw advertentie hier?
online adverteren www.m4n.nl